Nissan Leaf

NISSAN LEAF ZERO EMISSION

EENVOUDIGWEG VERBLUFFEND ÉN ECOLOGISCH.

Voel de kracht van onmiddellijk versnellen en ervaar een slimmere, veiligere en gemakkelijkere manier om te rijden en kruip zelfverzekerder achter het stuur voor een zinderende rit. Schakel over op de nieuwe Nissan LEAF, de meest geavanceerde elektrische wagen op de weg.

E-pedal: voel de kracht van pure prestaties

Versnellen, afremmen en stoppen met slechts één pedaal. Het kan! Het moeiteloze e-Pedal is alles wat u nodig hebt in de nieuwe Nissan LEAF. Het is simpel, aangenaam en geeft u ook nog eens meer controle.

Nissan Intelligent Mobility: bereid u voor op iets nieuws

Nissan Intelligent Mobility transformeert de relatie tussen u en uw wagen. Met een breed scala aan Nissan Intelligent Mobility-functies tovert de nieuwe Nissan LEAF uw alledaagse ritten om tot een sensatie.

Zero emission

De nieuwe Nissan LEAF stoot geen CO₂ uit. Tijdens het gebruik is het daarom een emissievrij voertuig, hoewel de bijdrage aan een schoner milieu uiteraard afhangt van de vorm van elektriciteit waarop de motor draait (dit varieert per land en energieleverancier). Het opladen van de nieuwe Nissan LEAF gaat nu nog sneller en makkelijker en dankzij zijn nieuwe batterij. Met een hogere capaciteit komt u met één oplaadbeurt verder dan ooit tevoren, tot maar liefst 415 kilometer.

De voordelen van elektrisch rijden zijn legio

Stap over op een 100% elektrische auto en ruil de benzine in voor belastingvoordelen, subsidies en weinig onderhoud. De nieuwe Nissan LEAF is trouwens een erg ruime gezinsauto.

70 jaar ervaring

Met 70 jaar EV-expertise van Nissan als basis is het eerste 100% elektrische voertuig ter wereld uitgegroeid tot een icoon van geavanceerd eco-design en technologie. Met meer dan 3,6 miljard kilometer op de teller zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze wagen succesvol beproefd door de voorlopers onder bestuurders over de hele wereld. En nu bent u aan de beurt.

De gebruikskosten zijn lager

Elektriciteit is een pak goedkoper dan brandstof en met de nieuwe Nissan LEAF hoeft u nooit meer olie te vervangen, de motor af te laten stellen of emissietesten te doorlopen. Zo bespaar u op uw dagelijkse kosten. Met talloze overheidssubsidies en belastingvoordelen moet u niet langer twijfelen om de overstap te maken.

Steeds meer oplaadinfrastructuur

Het is sneller en gemakkelijker dan ooit om uw nieuwe Nissan LEAF onderweg op te laden. Er bestaan al duizenden CHAdeMO-snellaadstations, niveau 2-oplaadpunten en iedere dag komen er nieuwe openbare oplaadstations bij.

Zorgeloos onderweg

Elke nieuwe Nissan LEAF valt onder de voorwaarden van de Beperkte Garantie voor Nieuwe Voertuigen. Deze omvat een basisdekking van 36 maanden of 60.000 kilometer*; een dekking voor het aandrijvings- en elektrische systeem van 60 maanden of 100.000 kilometer* en een dekking voor de lithium-ion-accu van 96 maanden of 160.000 kilometer*.

Sensationeel design

Hij heeft de wow-factor, van zijn cabine met zachte bekleding en blauwe accenten tot zijn zwevende dak, spitse voorkant en lichtblauwe V-vormige grille.

Krijg ondersteuning waar nodig

Het systeem Nissan ProPILOT zorgt voor u als u in de file staat of op een eenbaansweg rijdt om te versnellen, afremmen of te stoppen. Het stuurt uw wagen naar het midden van de rijbaan en houdt de dode hoeken in de gaten.

Maak een testrit en overtuig uzelf

Wij zijn alvast overtuigd van de premium Nissan-kwaliteit. We verwelkomen u graag in onze showroom te Sint-Gillis-Waas voor een uitgebreidere kennismaking, een lekkere tas koffie en bijhorende testrit.

Interessante weetjes over de Nissan Laef:

Wisten jullie dat de actieradius van de LEAF meer dan verdubbeld is sinds de lancering?
De batterijcapaciteit en actieradius van de LEAF zijn respectievelijk met gemiddeld 160% en 120% toegenomen. De batterij is gesteven van 24 kWh naar 62kWh en de autonomie van 175 km (NEDC) naar 385km (WLTP). Die toename heeft het vertrouwen van de klanten onderweg aanzienlijk vergroot. Vandaag biedt de LEAF 217pk en dat is twee keer zoveel vermogen als het eerste model met 109pk. Dit zorgt voor een nog betere rijbeleving en meer rijplezier .

Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen meer dan één leven hebben?
EV-batterijen kunnen een nieuwe functie krijgen en daarna worden gerecycleerd. Zo vormen 148 batterijen bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam sinds 2018 het grootste energie-opslagsysteem ter wereld. Het opslagsysteem met een capaciteit van 3 MWH vormt een betrouwbare en efficiënte energiebuffer voor het stadioncomplex, de bezoekers, de omliggende wijk en het energienet. De basis ervan wordt gevormd door omvormers van Eaton en het equivalent van 148 LEAF-batterijen van Nissan. Het geheel resulteert in een duurzamere energievoorziening waarbij batterijen van elektrische auto's een tweede leven krijgen.

Wisten jullie dat de LEAF ongekende technologieën heeft geïntroduceerd, die bestuurders helpen om hun efficiëntie te optimaliseren?
Bijvoorbeeld het e-Pedal voor 'one pedal driving', het regeneratief remmen en de Eco-Mode. Trap gewoon het Nissan e-Pedal™ in en u gaat meteen vooruit. Om af te remmen, hoeft u de druk alleen maar te verminderen. U kunt zelfs de hellingproef doorstaan zonder de pedalen te gebruiken. Maar natuurlijk zit er ook een rempedaal in zodat u snel op onverwachte situaties kunt reageren en met een gerust hart de weg op kunt. De LEAF maakte de weg vrij voor toekomstige Nissan EV's, zoals de nieuwe Nissan Ariya coupé Crossover.

Wisten jullie dat de Nissan LEAF meerdere 'primeurs' had?
Als eerste massa gezins-EV heeft de Nissan LEAF een aantal ongekende prestaties neergezet. In 2011 werd de Nissan LEAF uitgeroepen tot European Car of the Year, de eerste EV die deze onderscheiding kreeg in de 47 jarige geschiedenis van deze prijs. In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot auto van het jaar in Japan en World Car of the Year in New York - !

Wisten jullie dat de openbare laadinfrastructuur enorm is gegroeid sinds de komst van de Nissan LEAF?
Het aantal openbare laadpunten is sinds de introductie van de LEAF enorm toegenomen. In 2011 waren in Europa nog 2.379 laadpunten, nu zijn dat er 213.367 (bron: European Alternative Fuels Observatory, Normal and fast charging points (2020)). Nissan ondersteunt deze groei van de infrastructuur in heel Europa en heeft zo al geholpen bij de uitbreiding van 20 van de Europese 'oplaadroutes'.

Wisten jullie dat de levenscyclus van elke LEAF uiterst efficient is?
Elektrische auto's, zoals de Nissan LEAF, zijn zeer efficiënt. Vanaf de start van het productieproces tot het einde van de levenscyclus van de EV, produceren ze tot 80% minder CO2 dan vergelijkbare auto's met verbrandingsmotor (Bron: Transport & Environment report, How clean are electric cars? (april 2020), pagina 11). Met het verfijnen van de technologie en het design neemt ook de duurzaamheid van de LEAF toe, wat verder bijdraagt tot een schonere toekomst.

Wisten jullie dat niet alleen de LEAF zich ontwikkelde, maar ook de ervaringen van en voor de klanten.
Daarbij hoort ook de ontwikkeling van de Nissan Charge app, waarmee EV-eigenaren de prijzen en beschikbaarheid van laadpunten in real-time kunnen bijhouden – ook van de laadpunten bij Nissan dealers.Met Nissan Charge krijgen klanten onbeperkt toegang tot een van de grootste publieke laadnetwerken in Europa. Dankzij de speciale laadsleutel en app kunt u uw Nissan LEAF onderweg makkelijk laden.

Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen uiterst veilig en betrouwbaar zijn?
Het is bewezen dat LEAF-batterijen extreem betrouwbaar zijn. Sinds de introductie in 2010 is geen enkel kritiek incident gemeld. Dat terwijl inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn, waarvan 180.000 in Europa. Bovendien heeft de LEAF een batterijgarantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Daarmee is Nissan leidinggevend in de industrie. Ook is het aantal garantieclaims extreem laag.

Ons aanbod stockwagens NISSAN LEAF